در کشور ما طلاق به دست مرد میباشد و به موجب ماده 1133 قانون مدنی مرد میتواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید. متأسفانه بر خلاف طلاق به درخواست مرد، طلاق به درخواست زن امری بسیار دشوار است که نیازمند دریافت مشاوره و گرفتن وکیل میباشد. بهترین حالت برای زن در فرضی که بتواند تقاضای طلاق نماید این است که وکالت در طلاق از زوج داشته باشد. وکالت در طلاق در هر زمان (در زمان انعقاد عقد ازدواج یا حتی بعد از عقد ازدواج از طریق مراجعه به یکی از دفاتر ازدواج و طلاق) قابل اعطا به زوجه میباشد. زن با وکالت در طلاق میتواند به راحتی خود را مطلقه سازد. مورد دیگر برای طلاق زن این است که بتواند عسر و حرج خود را در منزل زوج اثبات کند. موارد عسر و حرج در تبصره ماده 1130 قانون مدنی احصاء شده است. ترک زندگی خانوادگی، اعتیاد زوج به مواد مخدر یا مشروبات الکلی، ضرب و شتم توسط زوج، داشتن بیماری صعب العلاج روانی یا مسری که برای زوج و یا محکومیت قطعی زوج برای حبس بیشتر از 5 سال. در غیر از این موارد متأسفانه طلاق برای زوجه دشوار خواهد بود و از طریق طلاق خلع یا مبارات میتواند اقدام نماید که در این صورت باید مهریه خود را به شوهر ببخشد. وکلای مؤسسه ترنم عدالت آماده کمک به شما در راستای آشنایی بیشتر با موضوع طلاق به درخواست زوجه هستند. با مؤسسه حقوقی ترنمعدالت همراه باشید. این صفحه به فراخور تغییر موضوعات به روز میگردد. برای مشاهده کانال تلگرام مؤسسه حقوقی ترنم عدالت روی آیکون زیر کلیک کنید.
وکالت در طلاق، طلاق به دست زن، طلاق زن، طلاق زوجه، طلاق به دست زوجه، عسر و حرج، موارد عسر حرج، ترک زندگی خانوادگی، اعتیاد زوج، بیماری صعب العلاج، اعتیاد به مشروبات الکلی، طلاق خلع، طلاق مبارات
«به موجب تعریف ماده 1146 قانون مدنی طلاق خلع آن است که زن به واسطه کراهتی که از شوهر خود دارد در مقابل مالی که به شوهر میدهد طلاق بگیرد، اعم از اینکه مال مزبور عین مهر، یا معادل آن و یا بیشتر یا کمتر از مهر باشد».
«طلاق مبارات آن است که کراهت از طرفین باشد ولی در این صورت عوض باید زائد بر میزان مهر نباشد».
پرونده های حقوقی اغلب ماهیت پیچیده ای دارند و همه چیز آن گونه که در ظاهر ساده به نظر می رسدنیست . یک پرونده حقوقی نیز ممکن است به دلیل انتخاب روش غلط برای رسیدن به نتیجه از سوی طرفین پرونده یا هر دلیل دیگری چند سال سپری شود و تازه افراد به فکر انتخاب وکیل می افتند . اما برخی از افراد با بروز کوچک ترین مشکل حقوقی نیز به سراغ متخصص قانون یعنی وکیل می روند و از مزایای آن اعم از جلوگیری از اطاله دادرسی_پپیگیری وکیل بجای موکل در مراجع قضایی و استفاده از راه حل های قانونی مناسب بهره مند می شوند .
اغلب قضاوت در پرونده ای که وکیل دادگستری در آن حضور دارد دقت و ملاحظه بیشتری مبذول می نمایند و مسلما حضور وکیل در دفاتر شعب و آشنایی با مفاهیم حقوقی و آیین دادرسی مدنی و کیفری و دید و بینش مدیر دفتر و کارکنان شعب که براثر تجربه کاری حادث گردیده است باعث خواهد شد روال پرونده سریعتر صحیح تر طی شود .
بنابراین بهتر است قبل از هرگونه اقدام که درآینده بار حقوقی خواهد داشت با یک وکیل دادگستری (همانند کاری که افراد در کشورهای پیشرفته انجام می دهند) مشورت نمائیم تا جلوی خسارات آتی را بگیریم و در صورت بروز اختلافات قبل از اقدام حقوقی حتما با یک وکیل مشورت کنیم که چه بسی یک مشورت ساده و صرف هزینه ای اندک جلوی خسارات و راه های طولانی دادگاهها و اطاله وقتمان را بگیرد .
در حال حاضر اعطای وکالت به صورت الکترونیک و بدون نیاز به حضور موکل انجام می شود.
تجربه نشان داده است اغلب اشخاص بالاخص افرادی که از شان و مرتبه بالایی برخوردارند بعد از حضور در جلسات خانوادگی دادگاه به علت درگیری های لفظی و تنش های عصبی از اینکه خود در جلسات حضور یافته و وکیل نگرفته اند اظهار پشیمانی نموده اند، زیرا حضور وکیل اغلب مانع از طرح مباحث بی اساس و پایه خواهد شد .
حضور وکیل در دعاوی خانوادگی باعث تسریع امور _ عدم حضور زوجین در جلسات خواهد شد.
در پرونده های حقوقی بدون حضور موکل وکیل می تواند ضمن اعلام وکالت و ارائه لایحه از موکل خود دفاع کند . اما در پرونده های کیفری ، خود متهم باید حضور داشته باشد و تا زمانیکه تحقیقات مقدماتی به پایان نرسیده وکیل حق دخالت ندارد و با اتمام مراحل دادرسی و تحقیقات مقدماتی او می تواند وارد پرونده شود . علت این مسئله هم این است که چون موکل متهم به انجام جرمی کیفری است وکیل نمی تواند پاسخگوی اتهام او باشد و او خودش باید نسبت به این مساله پاسخگو باشد .
وکیل دادگستری می تواند با تنظیم شکوائیه مناسب تعیین و تشخیص جرم ارتکابی انجام اقدامات قضایی حضور در کلانتری و دادسرا و عدم مواجهه شاکی ومتهم کلیه اقدامات اعم از مراحل مقدماتی (دادسرا) بدوی تجدیدنظر را انجام دهد .